Среда, 15.05.2024, 23:20
Приветствую Вас Гость | RSS

пгт.Комсомольский

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум - пгт.Комсомольский » Полезная информация » Официальная информация государственных органов » Подробиці оподаткування нерухомості
Подробиці оподаткування нерухомості
ЗмиевскаяГНИДата: Пятница, 31.01.2014, 09:47 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Прописанные
Сообщений: 7765
Статус: Offline
Подробиці оподаткування нерухомості

На нараді з представниками малого та середнього бізнесу заступник начальника ДПІ у Зміївському районі ГУ Міндоходів у Харківській області Тетяна Грабар зазначила: « З 1 січня 2014 року набула чинності законодавча норма Податкового кодексу України про обов`язкове оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки. До кінця минулого року платники податків повинні були провести звірки майнових даних з територіальними органами Міндоходів».
Об`єктом оподаткування є квартири і будинки, що перевищують площу в 120 кв. м і 250 кв. м відповідно. Квартири і будинки меншої площі є предметом податкової пільги.
Підлягає оподаткуванню сумарна площа квартири і будинку, якщо вона перевищує 370 кв. м. Ставка податку становить 1% від мінімальної зарплати для сумарної площі нерухомості від 370 кв. м до 740 кв. м і 2,7% – якщо вона перевищує 740 кв. м.
При цьому власне податок нараховується на кількість метрів, що перевищує пільгове, не оподатковуване податком, значення.
Пільга зі сплати податку знімається відразу ж, як тільки буде доведено факт отримання доходів із нерухомості – від здачі її в оренду, лізинг або використання в комерційних цілях.
До 1 липня 2014 року  податковий орган має визначити суму податку, необхідного до сплати, і вручити платникам податків повідомлення про суму нарахованого податку із зазначенням платіжних реквізитів. Платіжний документ видається на кожен об`єкт оподаткування.
 
Форум - пгт.Комсомольский » Полезная информация » Официальная информация государственных органов » Подробиці оподаткування нерухомості
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: