Среда, 15.05.2024, 07:25
Приветствую Вас Гость | RSS

пгт.Комсомольский

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум - пгт.Комсомольский » Полезная информация » Официальная информация государственных органов » Про формування пакету документів для подання декларації...
Про формування пакету документів для подання декларації...
ЗмиевскаяГНИДата: Вторник, 04.02.2014, 07:29 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Прописанные
Сообщений: 7765
Статус: Offline
Про формування пакету документів для подання декларації про майновий стан та доходи в електронному вигляді
           
Закінчився 2013 рік, настала пора декларування доходів отриманих торік як фізичними особами – підприємцями так і громадянами, що отримували у 2013 році оподатковувані доходи, які згідно з нормами розділу ІV Кодексу не підлягали оподаткуванню під час їх нарахування чи виплати чи з метою отримання податкової знижки.
«Як і торік, платники податків мають змогу заповнювати та направляти до податкової служби декларацію про майновий стан і доходи через Інтернет. Для користування послугою платникові треба мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення. І те, й інше надається органами Міндоходів безкоштовно», - зауважив начальник відділу ІТ та обліку платників ДПІ у Зміївському районі ГУ Міндоходів у Харківській області Ігор Шульга на тренінгу з платниками, який проводився у приміщенні ДПІ.  
Далі міндоходовець надав  покрокові інструкції  формування пакету документів для поданні декларації про майновий стан та доходи в електронному вигляді.   
Отже, на виконання наказу Міністерства доходів і зборів України від 09.10.2013 року № 561 “Про внесення змін до формату (стандарту) електронного документа звітності платників” було введено поняття: “Пакет звітних документів” – дане поняття передбачає спеціальне оформлення електронних документів, що перебувають у залежності: головний документ – додатки головного документа. Тобто, якщо основний документ(декларація) має додатки, як і у нашому випадку, то при направленні такої декларації до органів Міндоходів в електронному вигляді, платник податків повинен спочатку сформувати пакет звітних документів, який складається з основної декларації та додатків до такої декларації.
Тому розглянемо питання формування пакету декларації та необхідних до неї додатків за допомогою програми OPZ та направлення її до органів Міндоходів використовуючи безкоштовні ключі електронно-цифрового підпису отримані в АЦСК Міндоходів. Для направлення декларації в електронному вигляді перш за все необхідно установити програму OPZ. Цю програму та оновлення до неї можна безкоштовно скачати з офіційного сайту Міндоходів.
Далі у меню «Сервіс» програми OPZ необхідно ввести персональні параметри та зберегти їх. Далі, заходимо до меню «Довідники» -> «Довідники документів» -> «Прибуток» та відмітити галочкою «Податкову декларацію про майновий стан та доходи» фізичної особи – підприємця або фізичної особи та необхідні для заповнення додатки до неї, та натиснути кнопку «Зберегти зміни». У меню «Документ» необхідно створити «Новий документ».
У розділі «Звітний документ» віконця нового документу вибираємо необхідну декларацію, встановлюємо тип звітного періоду «рік» та рік, за який необхідно подати декларацію ( у нашому випадку 2013) та підтверджуємо вибрану операцію.  Погоджуємося з автозаповненням декларації та з відкриттям додатків до неї. Важливим є те, що заповнити та зберегти декларацію з додатками потрібно не закриваючі їх. Закрити ж бланки декларації та додатків необхідно через меню «Документ» -> «Закрити всі документи» не видаляючи їх із пакету. Пакет Декларації про майновий стан сформовано, тепер його необхідно імпортувати до програми ІFin, або іншої програми якою ви підписуєте або відправляєте звітність.
«Тож, шановні платники податків, звітуйте через Інтернет легко за допомогою безкоштовних ключів електронно-цифрового підпису Міндоходів»,- такими словами закінчив тренінг начальник відділу.
 
Форум - пгт.Комсомольский » Полезная информация » Официальная информация государственных органов » Про формування пакету документів для подання декларації...
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: