Четверг, 16.05.2024, 00:55
Приветствую Вас Гость | RSS

пгт.Комсомольский

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум - пгт.Комсомольский » Полезная информация » Официальная информация государственных органов » Податок на нерухомість – вже з 1 січня 2013 року
Податок на нерухомість – вже з 1 січня 2013 року
ЗмиевскаяГНИДата: Четверг, 22.11.2012, 12:21 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Прописанные
Сообщений: 7765
Статус: Offline
Змінами, внесеними до Перехідних положень Податкового кодексу України Законом 24.05.2012 р. № 4834-VI, передбачено запровадження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, починаючи з 01.01.2013 р.
Платниками податку визначено фізичних та юридичних осіб, в тому числі нерезиденти, які мають у власності об'єкти житлової нерухомості. Базою оподаткування є житлова площа об'єкту житлової нерухомості.
П.265.4. ст. 265 Податковго кодексу передбачено пільги із сплати податку. Так, не оподатковуватимуться квартири площею до 120 кв.м.та житлові будинки площею до 250 кв.м.. Ці пільги можна застосувати один раз за звітний період (рік) і лише до одного об'єкту нерухомості.
Крім того, не є об'єктом оподаткування: об'єкти житлової нерухомості, які перебувають у власності держави, територіальних громад або розташовані в зонах відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення; будівлі дитячих будинків сімейного типу; садові або дачні будинки (не більше одного такого об'єкта на одного платника податку); об'єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним сім'ям та прийомним сім'ям, у яких виховується троє та більше дітей (не більше одного такого об'єкта на сім'ю).
Ставки податку встановлюються сільською, селищною або міською радою в таких розмірах за 1 кв. метр житлової площі об'єкта житлової нерухомості:
- для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, ставки податку не можуть перевищувати 1 відсоток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;
- для квартир, житлова площа яких перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких перевищує 500 кв. метрів, ставка податку становить 2,7 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.
Нарахування суми податку з об'єктів житлової нерухомості, що знаходяться у власності фізичних осіб, проводиться органами державної податкової служби по місцезнаходженню об'єкта житлової нерухомості. Органи ДПС до 1 липня звітного року висилають платникам податку податкове повідомлення-рішення про суму податку, який підлягає сплаті та платіжні реквізити.
Фізичні особи сплачують податок протягом 60 днів з дня вручення ним податкового повідомлення-рішення.
Податок за об'єкти житлової нерухомості, які знаходяться у власності юридичних осіб, обчислюється такими особами самостійно, виходячи з житлової площі об'єкту оподаткування на підставі документів, які підтверджують право власності на такий об'єкт.
Платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку і до 1 лютого подають органу ДПС за місцезнаходженням об'єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.
 
Форум - пгт.Комсомольский » Полезная информация » Официальная информация государственных органов » Податок на нерухомість – вже з 1 січня 2013 року
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: